Cep telefonunuzun bu kadar hızlı indirilmemesi nasıl sağlanır

Bir Android telefonun pil tüketimini kontrol etmek için bir kılavuz yoktur, ancak bu bileşenin gün boyunca enerji kaybını etkileyen ve üzerinde bir kontrol önlemi uygulamanın mümkün olduğu faktörler vardır. Bunlar, telefonda kayıtlı kullanıcı hesaplarıyla ilişkili bazı Google uygulamalarını ve ana işlevleri arasında kullanıcının konumunun yönetimini içeren Android sisteminin temel bir bileşeni olan Google Play Hizmetleri uygulamasının kendisini içerir.

Tüm bu unsurlar, buluttaki bilgi senkronizasyon işlevleri veya kullanıcının konum verilerinin onu kullanan Android uygulamaları, örneğin WhatsApp ile sürekli olarak paylaşılması nedeniyle terminalin yüksek pil tüketimine katkıda bulunabilir. . Ancak, sistemin düzgün işleyişini tehlikeye atmadan etkinliklerini azaltacak şekilde bunları yapılandırmak mümkündür. Burada nasıl yapacağınızı gösteriyoruz

Otomatik Google hesabı senkronizasyonunu kapatın

  1. Ayarlar > Hesaplar’a (veya Bulut ve hesaplar > Hesaplar) gidin ve telefonla ilişkili Google hesabına dokunun.
  2. Ardından, Senkronizasyon üzerine dokunun ve gerekli görmediğiniz öğelerin kutularının işaretini kaldırın. Bu kullanıcıya bağlıdır, ancak Takvim, Google Takvim, Takvim’deki Görevler, Google Play Filmler, Google Play Kitaplar ve daha fazlasını kapatabilirsiniz.
  3. Terminalde kayıtlı her Google hesabı için aynı prosedürü tekrarlayın.

Aşırı Google Play Hizmetleri pil tüketimini nasıl düzeltebilirim?

  1. Ayarlar > Uygulamalar’a gidin ve Google Play Hizmetleri’ne dokunun.
  2. Ardından, İzinler üzerine dokunun. Ardından Konum’a dokunun ve Konum ayarları’nı seçin.
  3. Uygulama izinleri’ne dokunun ve arka planda konumunuzu izleyen tüm uygulamalar için kutuların işaretini kaldırın veya bunu yalnızca isteğiniz üzerine çalışırken yapma seçeneğini açın. Temel bir sistem işlevi olması durumunda, işlemi iptal etmenizi isteyen bir bildirim alacaksınız.

Resim StockSnap tarafından Pixabay’a yüklendi

AYRICA BAKINIZ:

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.